Kvinner taper for menn når det kommer til økonomi. I snitt har kvinner 26 prosent mindre utbetalt pensjon, viser tall. – Her må den enkelte ta grep, sier banksjef Aage Ellingsund Christensen. Nå inviteres kvinner i Ulsteinvik, Ålesund, Molde og Kristiansund til økonomikveld med eksperter.

Kvinner ligger langt bak menn når det kommer til økonomi, de både tjener mindre og investerer mindre. Kvinner har i snitt 26 prosent lavere pensjon enn menn, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) og Folketrygden. Samtidig er det fortsatt tydelig forskjell i lønn mellom kvinner og menn, hvor tall fra SSB viser at kvinners lønn tilsvarer 88,3 prosent av menns lønn.

  • Det er mye som er skjevt og som henger igjen i gamle mønster. Mangel på økonomisk likestilling er et problem ikke bare for den enkelte, men også for oss som samfunn, sier banksjef Aage Ellingsund Christensen i Nordea.

Utviklingen er også dyster lesning, hvor tall fra 2023 eksempelvis viser at blant de som har tatt aktive valg med pensjonssparing ved å opprette selvvalgt egen pensjonskonto (EPK) er det en klar overvekt på 70 prosent menn mot 30 prosent kvinner.

  • Slik det beveger seg nå, vil det ta 200 år før vi har økonomisk likestilling. Så det nytter ikke å bare vente på at dette retter seg opp. Vår erfaring er at det er flere grep man kan ta selv som kvinne, og oppfordringen er at kvinner må ta mer eierskap til egen økonomi selv, sier Ellingsund Christensen.

Nå inviteres kvinner inn til egen fagkveld hvor eksperter på sparing, pensjon og økonomi vil gi råd om konkrete grep man kan ta.

  • Mange opplever først konsekvensene av skjevfordeling når det er for sent, eksempelvis ved skilsmisse og samlivsbrudd. Det er flere ting man kan og bør gjøre lang tid i forveien for å sikre økonomisk selvstendighet, sier Ellingsund Christensen.

PROGRAM
Første del av programmet sendes live på storskjerm fra Oslo, før vi går over til lokale eksperter.

  • Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord åpner scenen.
  • Nordeas Norgessjef Randi Marjamaa og Leder for Private Banking Marte Kopperstad: kvinner i styre og ledelsen
  • Advokat Kristin Kruse: Hvordan unngå at vi kommer dårligst ut ved samlivsbrudd?
  • Personlig økonomi: Ta enkelt kontroll over egen økonomi og investeringer
  • Pensjon: Hvordan sikre deg din beste pensjon?
  • Grudereventyret Ko:Ko Fosnavåg, med Stine Goksøyr

Etter foredragene blir det sosialt. Vi serverer fingermat og noe godt i glasset.

Ta gjerne med deg en powerkvinne du tenker vil ha nytte av arrangementet. Husk å melde dem på ved å fylle ut skjemaet for dem.

Arrangementet er gratis, og påmelding er bindende da vi har begrenset antall plasser.

Vi gleder oss til å se deg!